До човека, който ме разби емоционално – Благодаря ти!

Представи си този сценарий: жена стои на пода в банята, блъскайки юмруците си в земята, за да заглуши плача си, да успокои биещото си сърце и да намери логично обяснение за раздялата.

До човека, който ме разби емоционално – Благодаря ти!
Източник : lifezone.bg

Сега искам да си представиш лицето ми, защото жената на пода в банята бях аз.
Аз бях тази жена след като ме разби емоционално. След много месеци, в които не се чувствах достатъчно добра. В които предпочиташе други хора пред мен и ме приемаше за даденост.

И искам да знаеш, че не те мразя. Вместо това искам да кажа – благодаря ти.
Защото след всички тези месеци на емоционален тормоз, осъзнах, че не аз съм тази която не е достатъчно добра, а ти. Ти беше токсичния.

Най-накрая се измъкнах от това тъмно място, в което ме вкара. Вече нямаш влияние върху мен. Напомням си всеки ден, че съм достатъчно добра и знам стойността си.

Заслужавам повече от фалшивите ти сладки думички, които напълно изопачиха представата ми за истинската любов. Заслужавам някой по-добър, а не този който ме имаше за даденост и ме игнорираше. Заслужавам по-добър от този, който разби сърцето ми без дори да се замисли.

Заслужавам някой по-добър от теб.
Сега не съм същата жена с разбито сърце, седяща на пода в банята, опитваща се да спре напиращите сълзи. Вече знам, че не трябва да оставям в ръцете някой, силата да ме разруши. Върнах си загубения контрол над живота си и никога повече няма да го изпусна. Няма да позволя на никой да ме кара да се чувствам като нищожество.

Не ме разбирай погрешно, не казвам че си лош човек. Ти си добър човек, просто беше лош за мен. И ако някога мислиш за мен и ти се прииска да ми се обадиш, моля те припомни си жената на пода в банята, и не го прави.

Защото ме завлече на тъмно място. Бях обградена от негативизъм. Слънцето не изгряваше за мен доста дълго време, защото ти беше единствената светлина в живота ми. Давех се и изведнъж спрях. Реших сама да бъда до себе си и да се спася, защото ти никога не го направи.

Знам, че не си лош човек, но следващия път когато почувстваш, че ти липсвам, и ме искаш обратно, моля те припомни си какво направи. Помисли за жената, която прекара толкова много безсънни нощи, опитвайки да разбере къде греши. Помисли за жената, която изгуби апетита си и направи живота си ад.

Помисли за всички вреди, които нанесе и се отдръпни.
Но преди да тръгнеш, искам да ти благодаря, че ме направи жената, която винаги съм искала да бъда.

Благодаря ти, че ме направи по-силна и ме накара да върна контрола над живота си.
Благодаря ти, че ми помогна да осъзная, че не ми трябва одобрението на другите и че съм достатъчна.

И накрая, благодаря ти за всички страхотни неща, които ми се случиха след тъмнината с теб. Ако не беше ти, сега нямаше да мога да видя и оценя светлината