Три неща са ни дарени, за да смекчат горчилката на живота: смехът, сънят и надеждата

Три неща са ни дарени, за да смекчат горчилката на живота: смехът, сънят и надеждата
Източник : lifezone.bg

Смехът е най-доброто лекарство за всички болести. Той понижава кръвното налягане, намалява хормоните на стреса, увеличава гъвкавостта на мускулите, стимулира циркулацията на антитела в кръвния поток и ни прави по-устойчиви на инфекция.

Когато се смеем, стимулираме двигателния участък на мозъка и производството на определени антитела, които укрепват имунната система. Това е най-лесният, а и безплатен начин, да станем по-устойчиви на вируси и патогени.

Освен това, смехът ни прави по-позитивни и ни предпазва от депресия. Когато човек е в добро настроение всичко му изглежда по-лесно и по-постижимо. Това пък от своя страна се отразява положително на всички аспекти на живота ни.

Сънят е най-добрият начин да се презаредим с нови сили и енергия. Той е много важен за здравето и за психическото ни състояние. Когато си почиваме пълноценно, се справяме по-лесно с трудностите и сме по-търпеливи към другите.

Надеждата е онзи лъч светлина, който ни води през мрачните тунели на живота и ни помага да не се изгубим по пътя. Надеждата ни помага да не се отказваме от мечтите и целите си. Тя е нашият най-добър приятел, който винаги ни подкрепя и ни дава кураж.

Животът не е само радости. Той е изпитание и за най-смелите души. Затова ни е дарил с тези три богатства – смехът, сънят и надеждата. Те ни помагат да преминем по житейския си път силни и уверени. Ако ги използваме умно, никое изпитание няма да ни спре.

И когато паднете духом, си припомнете, че не сте сами – имате трима много добри приятели. Смейте се най-много на себе си. Самоиронията е здравословна и полезна. Спете пълноценно и се възстановявайте ефективно през нощта. Не спирайте да се надявате и да вярвате, защото животът няма да спре каквото и да се случи.