Защо жените си падат все по грешните мъже

Хората казват, че трябва да целунеш много жаби, преди да намериш принц. За всеобщо учудване, някои жени просто сякаш се задоволяват с жабите и се отказват от принцовете. Но защо? Защо все си падаме по грешните мъже?

Защо жените си падат все по грешните мъже
Източник : lifezone.bg

Вярваме, че можем да ги променим
Смятаме, че щом се влюби в нас, можем да му въздействаме и да му помогнем да се отърве от слабостите си. За съжаление, в това наше желание да сме героинята, която го спасява, няма нищо хубаво или оптимистично. Доста е наивно да смятаме, че можем да въздействаме на вече порастнал възрастен човек.

Нямаме изградени цели за една връзка и стандарти
От малки имаме представа как трябва да изглежда перфектната романтична връзка. Нащите очаквания се базират на това какво сме научили, видели и какво знаем за живота. Въпреки че имате такава представа, може да си падате по неподходящи мъже защото нямате ясно определени цели и очаквания. Много хора не си поставят достатъчно високи стандарти и се задоволяват с по-малко, отколкото заслужават.

Игнорираме очевидни проблеми
Ако човек има стандарти, трябва да има и неща, които да не може да превъзмогне и приеме. Жените имат склонноста да оправдават неприемливото поведение от страх да не загубят мъжа до себе си. Те постепенно намаляват критериите си и прескачат границите си.

Страх ни е да не си останем сами
Често пъти приемаме каквото дойде от страх, да не се окажем сами накрая. Но не е ли в пъти по-самотно да си с човек, с когото не ти е хубаво? Ако в една връзка няма искра, то тази връзка изобщо истинска ли е? Тя нито задоволява нуждите ви, нито ви ентусиазира и окриля, нито ви позволява да се развивате като личност.

Липсват ни самочувствие и самоувереност
Много хора имат такъв проблем. Заради ниското самочувствие и страха, че никой няма да ни хареса, се хващаме за първия човек, който ни обърне малко внимание. По този начин е лесно да се хванем с тотално неправилен мъж, който не се отнася с нас добре и не се грижи за себе си. Вярвайте, че сте уникална сама по себе си и не се оставяйте да попаднете в този капан. Всяка жена е прекрасна и уникална и трябва да изчака правилния мъж, който ще я оцени.

Поддаваме се на натиска и на влиянието на околните
Слушаме прекалено много мнението на семейството и приятелите си. Възможно е, да излизате с неподходящи мъже защото не слушате себе си, а околните. Все пак, те не ви познават както Вие сама се познавате и не знаят от какво имате нужда и какво ви харесва. Доверявайте се само и единствено на инстинктите си.